lunes, 11 de noviembre de 2013

"Una mirada cap al futur"


El llibre “Va de mestres” és una carta adreçada a tots els mestres que comencen el seu camí en l’ensenyança. Tracta temes molt interesants dins de la professió, dona consell als nous professors i transmet d’una manera molt positiva les diferents situacions que et pots trobar dins una classe o d’ un claustre. Ho fa d’una manera molt amena y a  través d’exemples y experiències.

El llibre dedica un capítol ha tractar els requisits que un bon mestre no ha de tindre. A més a més, explica durant tot el llibre les qualitats que ha de tenir un bon professor, aquestes són les més importants:

·         No creure en la superioritat dels uns per sobre dels altres, per raó de raça, de sexe, de condició social...

·         Sentir-se responsable de cada un dels infants que arriben a l’escola.

·         Confiar en les capacitats de cada individu.

·         Creure en la necessitat d’un futur més just.

·         Saber com resoldre les situacions conflictives evitant l’exclusió.

·         Tindre vocació per ensenyar.

·         Estimar i acollir els nens.

·         Augmentar l’autoestima dels alumnes.

·         Saber dialogar i tindre bon humor.

·         Educar basant-se en la intel·ligència, la bondat i la felicitat.

·         Ensenyar als infants les noves tecnologies.

L’educació del S.XXI planteja molts nou reptes que aconseguir, en la meua opinió, l’escola hauria de ser el centre cultural del barri i s’hauria d’educar en espais oberts fent que el infants aprenguin divertint-se. No tancar els alumnes dins de l’aula, si no canviar de  escenari diàriament per tal d’estimular-los i que experimenten noves situacions.

Aquest llibre és una molt bona guia per als docents que estan iniciant-se en el meravellós camp de l’educació. Desprès de llegir-ho, em plantejo quin tipus de mestra m’agradaria ser. M’agradaria educar els infants estimant-los i potenciant les qualitats de cada un. M’agradaria transmetre’ls la passió per aprendre i el gust per la lectura. M’agradaria que tinguin ganes d’anar a l’escola, que es sentin acollits i estimats. M’agradaria ser aquell tipus de mestre que tota persona recorda perquè l’entenia, l’escoltava i sabia com fer que s’interessés per l’assignatura que ell impartia.

En definitiva, m’agradaria que els infants aprenguessin dins de valors com la igualtat, la pau i la felicitat.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario